HC Heist viert promotie naar Vlaams niveau en bekroning jeugdwerking tijdens Stuif-In

HC Heist viert promotie naar Vlaams niveau en bekroning jeugdwerking tijdens Stuif-In

HC Heist Handbal Stuif-In

Handbalclub HC Heist-op-den-Berg organiseert op zaterdag 11 september (2021) een grootse “Handbal Stuif-In”. Winst in een online-challenge van de Vlaamse handbalfederatie VHV bezorgt de Stuif-In dit jaar een extra dimensie. Bovendien heeft de jonge club veel te vieren. De jeugdwerking werd op het nationale handbalgala bekroond met 3 sterren en tegelijkertijd verkreeg de handbalclub haar allereerste promotie naar de Liga bij zowel de dames als de heren.

“Onze club won een online-challenge georganiseerd door de Vlaamse handbalfederatie VHV. Dankzij die eerste plaats stelt VHV op de Stuif-In verschillende opblaasbare structuren ter beschikking waarop zowel bezoekers als onze leden hun handbalkunsten kunnen tonen”, zegt Kim Tobback van HC Heist. Zo zal er onder meer een reusachtige roos staan waar je kan testen hoe goed je kan mikken, de “ballenoorlog” voor zij die willen weten wie het snelst en best kan gooien en de “slingerbal” waarbij je de tegenstander van zijn of haar voetstuk mag werpen.

“Het winnen van de online-challenge was een mooie opsteker voor onze handbalclub tijdens de 1ste lockdown”, vervolgt Tobback. ‘We hebben zo al onze leden via sociale media kunnen blijven motiveren om de proeven te doen en dus ook actief te blijven van thuis uit.”

Met de grootse Handbal Stuif-In viert HC Heist ook de promotie van zowel de heren als dames naar de Liga. Hiermee maakt HC Heist voor de eerste maal in zijn clubgeschiedenis de overstap van regionaal naar Vlaams niveau.

Op vrijdag 20 augustus kreeg de familieclub nog meer goed nieuws. Het investeren in een gedegen jeugdwerking met gekwalificeerde trainers en een weldoordacht opleidingsplan werd bekroond met 3 sterren op het Gala van het Handbal.

HC Heist is sinds zijn ontstaan in 2013 uitgegroeid tot een gezonde sportclub met meer dan 100 actieve jeugdspelers die in 6 gemengde leeftijdscategorieën iedere week zich uitleven: jongens en meisjes vanaf 6 jaar t.e.m 18 jaar. Van de 6 jeugdploegen zitten er 5 in de officiële competitie van de regio Antwerpen/Vlaams-Brabant. Vanaf volgend seizoen spelen de dames- en herenploegen ook op Vlaams Liga-niveau.

Ouders die graag ook hun algemene conditie op wekelijkse basis willen onderhouden, zijn welkom bij HC Heist in het fithandbalprogramma.

Iedereen is welkom op 11 september vanaf 10 uur in De Sporthal langs de Lostraat in Heist-op-den-Berg om samen met de jeugdspelers, trainers en het bestuur te komen ontdekken hoe leuk handbal als teamsport kan zijn. Doorlopend zijn er ook verschillende wedstrijden te bekijken op alle niveaus.

Voor meer informatie over dit persbericht, HC Heist en de Handbal Stuif-In kan u contact opnemen met Kim Tobback, Secretaris HC Heist (kim.jan@telenet.be of +32 477 63 24 50).

Sorry, comments are closed for this post.