Filosofie

AMUSEER

HC Heist-op-den-Berg wil de handbalsport uitdragen binnen de gemeente Heist-op-den-Berg en zijn deelgemeentes. Hiervoor zal HC Heist-op-den-Berg zich actief inzetten om promotie evenementen op gemeentelijk vlak mee te ondersteunen (sportkampen, buitenspeeldagen,…) en Vlaamse handbalevenementen (jeugdfinales, selectietornooien, bekerfinales, kids en damesdagen, …) proberen in Heist-op-den-Berg te laten doorgaan. HC Heist-op-den-Berg wil er zijn voor iedereen (jong en oud, valide en minder valide, arm en rijk, …) en zal daarom constant uitkijken naar mogelijkheden om de actieve betrokkenheid van alle lagen van de bevolking te vergroten (fithandbal, rolstoelhandbal, …)

LEER

HC Heist-op-den-Berg wil al zijn leden beter maken als handbalspeler. We zullen steeds trachten te streven naar trainingen waarin de groep als geheel beter wordt met voldoende aandacht voor de individuele voortuigang van iedere aanwezige. In een gezonde leeromgeving zijn respect (van spelers voor de trainers en vice versa) en discipline van levensbelang. HC Heist-op-den-Berg heeft daarom een aantal basiselementen in een gedragscode gegoten die door ieder lid onderschreven moeten worden.

EVOLUEER

HC Heist-op-den-Berg wil zijn leden ook waar mogelijk de kans geven om samen buiten het handbal de groep de versterken. Wij zien de opleiding van onze jeugdspelers breder dan alleen die paar uurtjes per week in de sporthal maar hopen ook dat onze leden individueel maar zeker ook in groep zullen evolueren naar volwassen mensen die klaar zijn om voor zichtzelf en hun medemensen op te komen. In deze optiek vinden wij een gezonde samenwerking met de andere handbalclubs in de buurt ook belangrijk. Net zoals we hopen op “groei” bij onze leden hopen we ook samen met onze buren het handbal in de regio te versterken.

REFLECTEER

HC evalueert jaarlijks op kritische manier zijn werking en probeert bij te sturen daar waar nodig.

                         

Bekijk het huisreglement

Bekijk het opleidingsplan