Coronaregels (na 28/01/2022)

Coronaregels (na 28/01/2022)

Wedstrijden in De Sporthal (Lostraat, Heist)

 • Bij wedstrijden is opnieuw publiek toegelaten (max 200 in de volledige sporthal). Toeschouwers dienen echter een mondmasker te dragen, te blijven zitten en een geldig CST te tonen.
 • Bij trainingen is geen publiek toegelaten.
 • De cafetaria is geopend volgens de geldende horecaregels. Veld 1 is beperkt zichtbaar uit de cafetaria. Veld 2 is niet zichtbaar.

Algemene quarantaineregels na een hoogrisicocontact met een besmet persoon

Een contactpersoon is:

• Iedereen die contact heeft gehad met een bevestigd geval van COVID-19, 2 dagen voor het begin van de symptomen tot het einde van de besmettingsperiode (meestal 7 dagen na het begin van de symptomen, of meer als de symptomen aanhouden).

• Iedereen die binnen 48 uur na het afnemen van het positieve monster contact heeft gehad met een bevestigd geval van COVID-19.

Specifieke toepassing in het handbal!

Een speler die symptomen vertoont, mag onder geen enkele voorwaarde door zijn club aan een wedstrijd worden toegelaten! Gebruik uw gezond verstand en blijf thuis als je je ziek voelt.

A. Hoog-risicocontacten: een handbaltraining, een handbalwedstrijd of een langere tijd in de kleedkamer voor spelers/speelsters/trainers vanaf 12 jaar.

B. Laag-risicocontacten: een handbalwedstrijd voor scheidsrechters en tafelofficials/waarnemers en voor alle spelers < 12 jaar.

Voorbeeld uit het handbal:

OPGELET: dit voorbeeld is geldig voor kinderen vanaf 12 jaar of volwassenen! Voor kinderen < 12 jaar is er geen sprake van een hoog-risicocontact tijdens het handballen!
Op zaterdag wordt een wedstrijd tussen 2 teams gespeeld en een speler van een van de twee teams test de volgende woensdag positief. De teamgenoten van de speler moeten het schema volgen als ze de afgelopen 48 uur voordat het positieve monster wordt afgenomen samen hebben getraind, weekendtegenstanders sowieso NIET omdat er meer dan 48 uur verstreken zijn tussen het contact en het verzamelen van het positieve monster.

Positieve test

 • Binnen een team (training/competitie) voor een speler/speelster/staff
  Zoals gezegd beschouwen we spelers en coaches ook als risicovolle contacten, zowel in competities als in trainingen. We classificeren de coaches daar, ondanks de preventieve maatregelen, omdat ze vaak langdurig contact hebben met de spelers (trainingen). Ze volgen hetzelfde patroon als de “sportbubbel” waarbinnen de besmetting kan optreden.
  Als een positieve test is vastgesteld binnen een team of bubbel, moet het schema worden gevolgd voor de volgende personen:
  • Persoon met de positieve test
  • Familie van een positief lid
  • Teamgenoten en staff van een positief lid
  • Tegenstanders van de vorige wedstrijd (behalve bij voldoende tijd tussen de positieve test/symptomen en de wedstrijd, zie hoger)
  De activiteiten (trainingen/wedstrijden) kunnen worden verdergezet met de personen die niet in quarantaine moeten gaan.
 • Scheidsrechters/official/waarnemer tijdens een wedstrijd
  We beschouwen scheidsrechters en officials niet als contacten met een hoog risico, maar als contacten met een laag risico. Dit vanwege het feit dat er tijdens wedstrijden geen direct contact is tussen spelers of speelsters/coaches en scheidsrechters/officials en de nodige preventieve maatregelen voor deze personen zijn vastgelegd in de wedstrijdprotocollen.
  Laag-risicocontacten moeten niet getest worden of in quarantaine gaan.
  Deze maatregel geldt ook in de andere richting: als een scheidsrechter/official positief test, zijn de teams laag-risicocontacten.

Situatie wanneer een speler/speelster/coach in contact is geweest met een bevestigd positief geval (contact tracing). Een speler/staff(lid) kan gecontacteerd worden door de contactopvolging betreffende een contact met een positieve casus (buiten het handbal).
In dat geval gelden de volgende regels: De persoon (speler/speelster/stafflid) volgt de algemene richtlijnen (bovenaan protocol). Voor de rest van het team, dat derde in lijn is in dit contact, kunnen de activiteiten doorgaan.

Sorry, comments are closed for this post.