Heist-op-den-Berg heeft nu een echte handbalclub! (persbericht)

Heist-op-den-Berg heeft nu een echte handbalclub! (persbericht)

Volgend sportjaar zullen voor de eerste keer een volwaardige heren- en dameshandbalploeg aantreden in de competitie.

Begin 2013 werd in de nieuwe gemeentelijke sporthal van Heist-op-den-Berg een handbalclub opgestart.  Toentertijd werd beslist om te starten met kinderen tussen de 10 en 14 jaar.  Na enkele schoolinitiaties dienden zich 20 geïnteresseerden aan.  De club was geboren, … en groeide.  Het voorbije sportjaar waren zo 5 jeugdploegen actief in de regionale competities en zakten wekelijks tientallen kinderen af naar De Sporthal voor handbaltrainingen.  Volgend jaar is het dan eindelijk zo ver:  HC Heist gaat in competitie met een heren- en damesploeg!  Zowel in de dames- als in de herenploeg zullen 3 spelers aantreden die ook de eerste training meemaakten, nu meer dan 6 jaar geleden.

Met deze stap is HC Heist definitief de kinderschoenen ontgroeid en werd de weg naar een gezonde, volwaardige club ingeslagen.  Door de stevige groei van de voorbije jaren zal volgende jaar in de meeste jeugdreeksen zelfs met meerdere ploegen gespeeld worden.  Op dinsdag 4 juni kunnen trouwens alle leerlingen van het vijfde leerjaar van de Heistse megascholen kennismaken met HC Heist en handbal op de gemeentelijke Megasportdag.

Interesse in de club of wil je een handbalpionier worden? Bezoek hcheist.be
Volwassen spelers met handbalervaring zijn extra welkom!

Sorry, comments are closed for this post.