Historisch moment voor HC Heist-op-den-Berg

Afgelopen zondag is de eerste officiele wedstrijd ooit van het vernieuwde HC Heist-op-den-Berg afgewerkt. Plaats van de feiten: sporthal Klein Boom in Putte, slachtoffers van dienst: onze JM12 ploeg. 9 dappere Heistenaren streden hier zoals leeuwen om de eer van de club te verdedigen. Alexander, Mats, Rik, Jurre, Jonas, Maxim, Jari en Pieter zullen voor eeuwig en altijd bekend staan als de eerste 9 strijders voor de nu al mytische club HC Hest! Naast het feit dat deze gebeurtenis historisch valt te noemen, valt er ook een sportief resultaat te melden dat de meegereisde supporters meer dan fier mag maken.

Drie sets van 15 minuten werden er gespeeld. In de eerste set kwam HB Putte snel op voorsprong (1-0 na 4 minuten) maar Heist reageerde na een aanpassingsperiode fors! (1-3 na 9 minuten). Op het eind van de set vocht HB Putte zich terug om na 15 minuten een eindstand op het bord te hebben van 3-3. Onverhoopt positief resultaat en het eerste punt (elke set levert een punt op bij winst of gelijkspel) is binnen! In de tweede set en gelijkaardig scenario. Eerst een opening van HB Putte met een onmiddellijke reactie nu van Heist (1-1 na 2 minuten). Opnieuw een dubbel scoren over en weer geef een 2-2 stand na 4 minuten. Opnieuw verdappert Heis en bouwt een kloof uit (2-4 na 10 minuten) maar HB Putte klampt aan en vecht zich terug tot 4-4. Een kleine teleurstelling voor de spelers MAAR opnieuw een punt verdiend. De derde set is gekenmerkt door een losgeslagen Heist-op-den-Berg dat Putte lijkt te overvleugelen maar steeds weer op een enorm sterke Putse keeper stuit. Eindstand in set 3 is 2-2.

Dit betekent dat onze JM12 na hun eerste speeldag ooit met een maximum aan punten mee aan de leiding gaan in hun afdeling (stand in de JM12 Zuid competitie). Naast de fiere spelers zelf heerste er ook bij de meegereisde supporters, coaches en bestuur een enorme fierheid die het beste doet verhopen voor wat komen moet!