De kop is er ook af voor de J14

Aansluitend op de gewonnen J12 wedstrijd tegen Atomix was het de beurt aan de J14 om in hun eerste wedstrijd ooit dezelfde tegenstander te bekampen. 7 Heistse krijgers (Jarne, Jeff, Iebe, Sam, Ruben, Jente en Elien), aangevuld door een huurling uit Aarschot (Noah) en vervolledigd door 3 J12 spelers (Ward, Maxim en Jari) gingen vol overgave de uitdaging aan.

In de eerste helft werd snel duidelijk dat Atomix een te duchten tegenstander is. Jari stond zonder schrik in de goal maar kon niet verhinderen dat Atomix na 7 minuten was uitgelopen naar 0-5. Op dat moment besloot Sam dat het tijd was om de eerste goal ooit van de J14 op zijn rekening te nemen. Een inlopende actie vanop linkerhoek, een perfecte pas van Ruben en een kansloze keeper: 1-5 na 8 minuten. Het verdere verloop van de eerste helft is kort samen te vatten. Een HC Heist dat onder de indruk is tijdens zijn eerste wedstrijd en een Atomix dat dankbaar gebruikt maakt van de vrije ruimtes. Resultaat: 1-14 bij de rust.

Wie gedacht had dat HC Heist de tweede helft met hangende schouders ging aanvangen kwam bedrogen uit. De Heistse spelers leken een heel stuk onbezorgder voor de dag te komen. Jarne en Noah vonden de vrije ruimte op de hoeken, Jente en Iebe kwamen steeds vaker vrij op pivot, Ruben en Elien gingen steeds vaker hun kans vanop de opbouwposities en Jeff en Sam zagen in dat ook een spelverdeler richting doel mag gooien. Zet daarnaast nog een keepende Jari in de goal de steeds beter begon in te zien waar de spelers van Atomix hun ballen wilden plaatsen en de toeschouwers zien opeens een heel ander gezicht van de Heistse J14. Een ploeg die voor elke bal gaat en die durft een actie te ondernemen. Atomix blijkt nog altijd een stuk meer ervaring te hebben maar het resultaat van de tweede helft (6-13, eindstand 7-27) doet verhopen dat er op korte termijn mogelijk betere resultaten te verwachten zijn van deze groep spelers.

Sorry, comments are closed for this post.