zwakke eerste helft wordt JM14 fataal

Dankzij de steun van Jari en Maxim (beiden J12) reisden onze JM14 met een mooie delegatie van twaalf spelers af naar Keerbergen.    Atomix is een grote naam in de streek, en dus een te duchten tegenstander.    HC Heist neemt meteen het initiatief, en Lenny scoort na mooi opbouwwerk al meteen de 0-1.    Het enthousiasme wordt echter snel getemperd door de gelijkmaker van Atomix.  Meer nog ; ondanks enkele goede tussenkomsten van keeper Jari en een noodzakelijke time-out tussendoor, slaagt Atomix er in de volgende tien minuten in om uit te lopen tot maar liefst 9-1 !

De kentering komt  in de 13de minuut, wanneer Seppe de bal afsnoept van de Keerbergse pivot en vervolgens Ruben bedient, die op zijn beurt Sam alleen voor doel zet : 9-2 !  Na de moeizame start komt Heist nu toch in de match met mooie kansen voor o.a. Lenny, Sam, Noah en Elien.   Op een derde Heists doelpunt is het wachten op een bijzonder fraaie aktie van Maxim van op de rechter hoek.   Intussen is ook Maja ingekomen, en zo laat zij ook haar eerste speelminuten optekenen voor de JM14 bij HC Heist.   Noah, Elien en Ruben leggen de ruststand vast op 15-6.

In de tweede helft maken onze jongens en meisjes meteen duidelijk dat ze niet van plan zijn om de Atomix-pletwals een tweede keer over zich te krijgen.   Ze houden mooi gelijke tred met de thuisploeg.   Er wordt met meer zelfvertrouwen verdedigd, en de snelle uitbraken, vaak over links via Sam, leveren doelpunten op !    Het spel zit volledig in evenwicht, en de score loopt nu geleidelijk op tot een 28 – 17 -eindstand.

Na afloop van de wedstrijd staan we nog even stil bij de negen opeenvolgende tegendoelpunten uit het matchbegin, maar onthouden we toch vooral de sterke tweede helft tegen een tegenstander met aardig wat kracht, snelheid en handbalvermogen.   Op de prestatie van die tweede helft kunnen we verder bouwen naar volgende week toe, wanneer we Leuven Tigers ontvangen in onze eigen Sporthal.   De JM14-spelers worden na die match getrakteerd op pizza, en iedereen weet : “een pizza smaakt het best… na een klinkende overwinning !”  Ja, toch … ?