J12 pletwals raast maar door

Op de vijfde speeldag mochten de J12 het sterk aangekondigde Welta Bonheiden ontvangen. Net als in de vorige wedstrijden verkozen onze jongens om (te?) rustig aan de wedstrijd te beginnen. De even logische als traditionele 0-1 achterstand was het gevolg. Maxim bracht al vlug de bordjes terug in evenwicht. De eerste set verliep dan geruime tijd gelijk opgaand, al sprong Heist zeer kwistig om met de gecreëerde kansen. Jonas bracht de ploeg toch op voorsprong maar in dezelfde minuut (8’) stond het alweer gelijk. In minuut 12 kon Ward op de tegenaanval 3-2 maken. De eerste set bleef spannend tot diezelfde Ward in de laatste minuut nog aandikte tot 4 en 5-2.
In set 2 sloeg de motor van onze J12 helemaal aan. Stevig collectief verdedigen met Mats als generaal achterin, een andermaal sterke doelman Jari en Ward die optimaal van zijn snelheid kon profiteren. Na 6 minuten stond het reeds 5-0 en dit gaf trainer Paul de mogelijkheid om iedereen van zijn ruime kern voldoende wedstrijdervaring te laten opdoen. Nieuwkomer Lenn en Jonkies Xander en Sylvester lieten zien dat volgend jaar klaar zullen zijn om de ploeg mee te dragen. Op het einde van de set dikten Alexander en Ward verder aan tot 7-3.
Op een haast volwassen manier klaarden onze J12 de klus in de derde set. Jurre nam de plaats in van Jari in de goal, Rik en Alexander speelden als aangevers in aanval en Ward en Jonas werkten af. eindstand: 4-2 of 3-0 in de sets. Hiermee blijven onze J12 ruim aan de leiding in het klassement. Het dient gezegd dat Welta niet met zijn sterkste team was afgezakt naar De Sporthal, maar ere wie ere toekomt, een dikke proficiat aan alle spelers en staf van de J12.

Ploeg: Paul (coach), Rik, Jurre, Ward, Maxim, Mats, Jari, Alexander, Sylvester, Jonas, Joran, Xander, Lenn